Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]За атаки по телефона срещу възрастни хора разказва репортерът

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЗа атаки по телефона срещу възрастни хора разказва репортерът
Коментари Харесай

Нова тв разкри: Търговци предлагат на възрастни хора тенджери на промоция срещу банков кредит

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

За офанзиви по телефона против възрастни хора споделя репортерът на Нова тв Георги Георгиев.

След общителна покана по телефона, възрастни хора попадат на презентация на тематика здраве, като " получават " изненади и дарове, разкри Нова тв след поредност от сигнали на пострадали.

Поканените попадат на сказка, на която се популяризират домакински съдове.

" Даваха ни картички за лотария и печелехме отстъпка от цената. ", споделя пред камерите пострадала, която крие лицето си.

Които нямали парите вкупом, можели да изтеглят заем.

" Започнаха да приказват за погашение за 900 лв. при действителна цена 4 500. Хората бяха възхитени. Започнаха едни персонални карти да се разменят. Исках да си потегли ", изяснява друга жена, " поканена в залата ".

Пенсионерка обаче се прибира и вижда, че вместо обещаните тенджери с отстъпка, е купила котлон за 600 лв., кухненски ножове за 400 лв.,  камина за 2800 лв., съдове за 900 лева, общо- 3 600 лв., а с лихвите - 5000 лв. при пенсия от 300-350 лв..

Веднага търси връзка с търговеца. Казват й, че би трябвало да заплати към 1800 лв. разноски за превоз и застраховки и да подпише нов контракт за по-малка сума. Пък нямало да получи нищо. Ако не подпишела, щяла да заплаща двата контракта. Повечето хора, участвали на презентацията били възрастни. Предпочитат да останат анонимни, срамят се. Телефоните на евентуалните клиенти в залата не отговаряли, изяснява репортерът на Нова.

" Бяхме 15-16 дами и двама мъже, ревизираха по какъв начин сме попаднали там, затвориха вратите, никой не може да влезе или да излезе, споделиха първо ниска цена, след това се оказа петорна. ", изяснява един от мъжете, още веднъж с тил към камерата.

Дружеството е на е полски жители, записано в Пловдив с капитал от 10 лв. през 2017 година, от там отхвърлят да са принуждавали някого да купува каквото и да е, установи инспекцията на Нова тв.

Начинът е да се направи отвод без сключване на нов контракт в 14 дневен период, в противоположен случай потребителят остава и с кредите и със стоката, изясняват експертите.



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР